19.10.11

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Συνεργάτες του πρωθυπουργού διαψεύδουν ότι απεύθυνε πρόταση συγκυβέρνησης ή ότι έγινε τέτοια κουβέντα ανάμεσα στους δύο πολιτικούς άντρες.
Χαρακτηρίζουν αναλήθειες τα όσα κυκλοφορούν από μέρους της Συγγρού, περί πρότασης του Γ. Παπανδρέου στον Α. Σαμαρά για συγκυβέρνηση.
.
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τον ενημερώσει για την Σύνοδο της Κυριακής, που είναι κρίσιμη για ο μέλλον της χώρας, καθώς και για τις απόψεις των Ευρωπαίων ηγετών, σχετικά με το ύψος του κουρέματος του ελληνικού χρέους.
Σαμαράς: «Δεν είναι δυνατόν είκοσι λεπτά πριν την συνάντησή μας να με καταγγέλλεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος σου».
«Αν δεν ήταν τόσο κρίσιμες οι στιγμές δεν θα είχα έρθει μετά το υβρεολόγιο στην ΚΟ… Θα σε ακούσω και θα φύγω»
Παπανδρέου: «Γιατί αλήθειες δεν είναι; Να βγεις να καταδικάσεις όλα όσα ακούγονται για “κρεμάλες” για “Γουδί” και τα σχετικά. Να πέσουν οι τόνοι της αντιπολίτευσης».
«Σου ζητώ να στηρίξεις το πολυνομοσχέδιο. Δεν θα το πάω με 180 αλλά νομίζω ότι πρέπει να το στηρίξεις»..
Αξίζει να σημειώσουμε ότι εχθές στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου άφησε να εννοηθεί ότι επίκειται μεγάλο «κούρεμα» του χρέους και εξ’ αυτού του λόγου οι τραπεζίτες διαμαρτύρονται, καθώς ως γνωστόν δεν επιθυμούν αυτό να ξεπεράσει το 30%.
Και η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να μην υπάρξει απόφαση για μικρό «κούρεμα» στο συμβούλιο κορυφής την Κυριακή στις Βρυξέλες..
Αλλά να παρθεί η απόφαση σε δεύτερο χρόνο, ώστε να ανοίξει το δρόμο σε ένα «γενναίο» «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: