30.10.11

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΝ ... ΣΥΝΤΟΜΙΑ !

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ

Στη Νέα Δημοκρατία έχουν καταλήξει ότι έρχονται κάλπες. Μάλιστα, εκτιμούν ότι το πρωθυπουργικό επιτελείο έχει καταλήξει ήδη σε δύο ημερομηνίες. Ή την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου, ή την 1η Δεκεμβρίου. Όπως υποστηρίζουν στη Συγγρού, με αυτή την κίνηση ο θα έχει νωπές δύο θετικές αποφάσεις ο Γιώργος Παπανδρέου. Η μια είναι η διαχείρηση του ελληνικού χρέους και η άλλη η εκταμίευση της 6ης δόση. και θα αφήσει τον Αντώνη Σαμαρά να διαπραγματευτεί την επόμενη δόση...

Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΛΩΡΙΔΗ;

Η κίνηση Φλωρίδη στοχεύει σε πολιτικό ρόλο. Το άφησαν ανοικτά να εννοηθεί ιδρυτικά μέλη του ομίλου τους -ότι δηλαδή μπορεί και να πάρει κομματική μορφή. Και παρακολουθούν με ενδιαφέρον πολλοί το εγχείρημα. Λένε μάλιστα ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι έτοιμος να περάσει την... πόρτα, περιμένει ωστόσο να δει τις επόμενες κινήσεις και απήχηση του εγχειρήματος. Για όσους πάντως γνωρίζουν, η παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα δεν μπορεί να έγινε χωρίς συζήτηση πρώτα με τον Γιάννο...

πηγή: εφημερίδα Καρφί.


Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ... ΔΟΛΙΑΝΑ

Προβληματισμένος για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ο πρώην γραμματέας του Κινήματος Κώστας λαλιώτης, που αποφεύγει κάθε δημόσια παρέμβαση. "Υπάρχει θέμα" αναφέρει στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του. Μάλιστα, πιστεύει ότι αν δεν γίνουν άμεσα κινήσεις, η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη. Επί τη ευκαιρία, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λαλιώτης βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο πατρικό του στα Δολιανά, καθώς εκεί διοργανώνονται οι διάσημες γιορτές του καστάνου...

ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ: «ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

"Δεν θέλω να γίνω πρωθυπουργός της Ελλάδας" διαμηνύει σήμερα με συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο Χ.Ραιχενμπαχ, θέλοντας να δώσει τέλος στα σενάρια που τον εμφανίζουν ως... δεύτερο πρωθυπουργό της χώρας, μετά τις αποφάσεις τις Συνόδου Κορυφής.

"Η ομάδα δράσης συγκροτήθηκε κατόπιν αιτήματος του έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου" επισημαίνει. Στην ίδια συνέντευξη τονίζει ότι δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες, ενώ αποκαλύπτει ότι η Task Force θα παραμείνει τουλάχιστον τρία χρόνια στην Αθήνα, θα βοηθήσει στην ευκολότερη πρόσβαση σε πόρους της ΕΕ για κεφάλαια κίνησης και επενδύσεις και έτσι θα επιτρέψει σε πολλές επιχειρήσεις να παραμείνουν ενεργές και να επεκταθούν, συνεισφέροντας στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην ανάπτυξη.

ΣΤ. ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ: ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι» μετά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και «τώρα, ο δρόμος είναι πιο ρεαλιστικός, δίνοντας την προοπτική για φως στο τέλος του τούνελ» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Μιλώντας από τη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη σημασία της συμφωνίας των Βρυξελλών, υπογραμμίζοντας ότι τώρα ανοίγεται μια καινούρια σελίδα, γιατί δίνει ελπίδα σωτηρίας στην Ελλάδα, στο ευρώ και στην Ευρώπη και δείχνει ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό.

Ο κ. Λαμπρινίδης αναφέρθηκε στην κινδυνολογία που καλλιεργούσε εδώ και αρκετό καιρό μερίδα των διεθνών ΜΜΕ για την κατάσταση στην Ελλάδα, σημειώνοντας τις «μεγάλες μεταρρυθμίσεις» που γίνονται μέσα στον τελευταίο ενάμισι χρόνο.Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μίλησε για τις αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών, υπογραμμίζοντας τις «τεράστιες θυσίες», τις περικοπές μισθών και την εφαρμογή άλλων μέτρων που έχουν προκαλέσει «μεγάλο πόνο».

Ο κόσμος δεν θα πανηγύριζε στους δρόμους και δεν θα ευχαριστούσε κάποιον γι' αυτά τα μέτρα, ανέφερε χαρακτηριστικά, διατυπώνοντας την άποψη ότι τώρα, ο ελληνικός λαός βλέπει να υπάρχει αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους συνέταιρούς μας και ότι αυτές οι θυσίες θα έχουν αντίκρυσμα
 
Η ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ!

Προβληματισμός στα κομματικά επιτελεία επικρατεί απο το πρωί μετά την δημοσίευση της νέας δημοσκόπησης της Kapa research, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματά της ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αρνητικό προφίλ στους έλληνες πολίτες.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα ποια είναι η γνώμη σας για τα πρόσωπα της δημόσιας ζωής, ο Κάρολος Παπούλιας συγκεντρώνει 43,8% θετικές γνώμες και 54,6% αρνητικές γνώμες. Η εξέλιξη αυτή καταγράφεται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, καθώς σε αντίθεση με τους πολιτικούς αρχηγούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε υψηλή εκτίμηση απο τους πολίτες και συγκέντρωνε σε όλες τις δημοσκοπήσεις συντριπτικά ποσοστά δημοφιλίας. Ωστόσο, ο κ. Παπαπούλιας δεν καταφέρνει να ενώσει τους πολίτες και να ανδείξει τον θεσμό του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα της χώρας σε σταθεροποιητικό παράγοντα, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να τον αντιμετωπίζουν ως μέρος του προβλήματος!

Αντιθέτως οι ερωτώμενοι στη δημοσκόπηση αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη εκτίμηση την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, η οποία συγκεντρώνει ποσοστό δημοφιλίας 50,1%, λίγο πιο κάτω απο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (51,2%) και τον Οικουκενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (55,1%).

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ «ΘΕΛΕΙ» ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!

Επαφές με όλους τους μικρούς πολιτικούς σχηματισμούς της Αριστεράς έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συγκροτήσει όπως έχει πει έναν "αντιμνημονιακό συνασπισμό εξουσίας".

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε συζητήσεις τόσο με το "Άρμα Πολιτών" του Γιάννη Δημαρά, όσο και την "Σπίθα" του Μίκη Θεοδωράκη. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχει δεχθεί εισηγήσεις να τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος στις επόμενες εκλογές τον ίδιο τον γνωστό μουσικοσυνθέτη.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε συζητήσεις και με πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκονται "άστεγοι" μετά την αποχώρησή τους απο το κυβερνών κόμμα, όπως με τους βουλευτές Παναγιώτη Κουρουμπλή και Σοφία Σακοράφα.


ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Eπίθεση κατά ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και κατά της κυβέρνησης, τους οποίους κατηγορεί για διαστρέβλωση της αλήθειας σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα και κυρίως σε ότι αφορά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, κάνει με σημερινή ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η απόπειρα διαστρέβλωσης της αλήθειας, όταν έρχεται σε τόσο μεγάλη σύγκρουση με τη πραγματικότητα που ζει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, μοιάζει με φαιδρή και κωμική».

ΧΟΛΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Δεν κρύβει την ενόχλησή του για τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας απέναντι στον Παπανδρέου, ο Καραμανλής ειδικά μετά τα όσα δήλωσε χθες ότι οι κυβερνήσεις εκλέγονται για μια τετραετία.

«Γιατί δεν το είπε αυτό δημοσίως όταν ο Παπανδρέου τον Ιούλιο του 2009 δήλωνε πως δεν θα τον στηρίξει στις προεδρικές εκλογές προκειμένου να με αναγκάσει να προσφύγω σε εκλογές τον Οκτώβριο;» αναρωτιόταν χολωμένος ο Καραμανλής.

Δεν έχει άδικο καθόλου. Μόνο που όταν εμείς εδώ στο parapolitika.gr τα γράφαμε αυτά εκείνο το καλοκαίρι, έβαζε τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο να μας κάνει συστάσεις ότι δεν πρέπει να παίζουμε με τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αυτά πληρώνει σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός, το ότι άκουγε τους παρατρεχάμενους που είχε μαζέψει γύρω του αντί να δει την πραγματικότητα.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ Α' ΑΘΗΝΩΝ!

Σε... κατάθλιψη κινδυνεύουν να πέσουν τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εκέγονται στην Α΄ Αθηνών, καθώς δημοσκόπηση που έφτασε προ ημερών στην Ιπποκράτους δείχνει ότι τα ποσοστά του Κινήματος έχουν φτάσει στα τάρταρα! Μάλιστα, σύμφωνα με την ανάλυση της συγκεκριμένης μέτρησης, στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να εκλέξει μόλις τρεις βουλευτές σε αντίθεση με τους 8 που έχει σήμερα...

Και αυτό σε μια εκλογική περιφέρεια που εκλέγονται κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και... δελφίνοι. Ειδικότερα, στις προηγούμενες εκλογές εξελέγησαν οι Άννα Διαμαντοπούλου, Κώστας Σκανδαλίδης, Χρήστος Παπουτσής, Νάσος Αλευράς, Αθανάσιος Τσούρας, Σπύρος Κουβέλης, Παντελής Οικονόμου και Πέμη Ζούνη. Ποιους απο αυτούς θα μαυρίσουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ;

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ...

«Για την πρόληψη ή αντιμετώπιση πράξεων δολιοφθοράς, καταστροφών ή βίας από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, η Επιτροπή Εορτασμού οφείλει απλώς να συνδράμει στο μέτρο των δυνατοτήτων της, καθώς την ευθύνη φέρει η εκάστοτε κυβέρνηση», επισημαίνει η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, σε απόφασή της εν όψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι η Επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα και δεν μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη για τη διάθεση χώρων, των οποίων την αστική ευθύνη προστασίας και φύλαξης φέρουν μέλη της, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι Συγκλητικοί, που ενημέρωσαν εγγράφως τόσο το υπουργείο Παιδείας, όσο και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και την Εισαγγελία Πρωτοδικών, επισημαίνουν ότι η ομαλή εξέλιξη του επικείμενου εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου εξαρτάται αποκλειστικά από εξωτερικούς, ως προς το Ίδρυμα, παράγοντες. Όπως αναφέρουν, δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη όσον αφορά την πρόληψη πράξεων δολιοφθοράς, καταστροφών, ή βίας, όπως π.χ. τον έλεγχο των εισερχόμενων στους χώρους του εορτασμού και την αντιμετώπιση πράξεων δολιοφθοράς , καταστροφών ή βίας, από οποιονδήποτε και οπουδήποτε και αν εκδηλωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: