22.10.11

Αυθαίρετα του ΥΠΕΧΩΔΕ στην καρδιά της Αθήνας

Τεράστιο ζήτημα έχει προκύψει μετά την απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Αθηνών που κρίνει ως «αυθαίρετα και κατεδαφιστέα» 16 δημόσιες κατασκευές στο Δήμο Γαλατσίου.
Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις βρίσκονται μέσα στο Άλσος Βεΐκου και καταλαμβάνουν έκταση 62 στρεμμάτων.
Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι να έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ του Δήμου και του Δασαρχείου.
Όλες οι κατασκευές, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δασαρχείου, είναι σε αναδασωτέο δημόσιο δάσος. Το πιο εξοργιστικό, όμως, της υπόθεσης είναι ότι πολλές από τις εγκαταστάσεις έχουν ανεγερθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Ποια είναι τα αυθαίρετα
Στις 5 Οκτωβρίου 2010, κλιμάκιο από την υπηρεσία της Διεύθυνσης Δασών έκανε αυτοψία στο Άλσος Βεΐκου και κατέγραψε πλήθος παράνομων κατασκευών στην δασική θέση και συγκεκριμένα σε αναδασωτέο δημόσιο δάσος του Άλσους.
Τελικά καταμετρήθηκαν 16 παράνομες κατασκευές μεταξύ των οποίων είναι: O δημοτικός κινηματογράφος, τα γήπεδα τέννις, τα γήπεδα ποδοσφαίρου, τα γήπεδα μπάσκετ, το αναψυκτήριο, η πίστα πατινάζ, το κολυμβητήριο, το ποδηλατοδρόμιο ακόμη και η λίμνη που βρίσκεται μέσα στο άλσος.
Σε έγγραφα που απέστειλε η Διεύθυνση Δασών και συγκεκριμένα ο διευθυντής της υπηρεσίας, Σωτήρης Σιμνός, στις 30 Ιουνίου 2011 ζητάει από τον δήμο Γαλατσίου την άμεση απομάκρυνση – κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών εντός δυο ημερών αλλιώς θα εκδοθεί απόφαση κατεδάφισης από τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: