7.11.11

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, τα βρήκαν τα 2 μεγάλα κόμματα !!!!!!

Καιρός ήταν επιτέλους να συμφωνήσουν σε κάτι πολύ απλό, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.


Στις 22:15 εξεδόθη ανακοίνωση στην Προεδρία της Δημοκρατίας!

Σύμφωνα με αυτήν, Παπανδρέου και Σαμαράς, επιτέλους, τα βρήκαν και η χώρα αρχίζει και αποφεύγει την πολιτική αστάθεια που επικρεμόταν !

Σύμφωνα με την πρώτη αυτή κοινή ανακοίνωση, η νέα Κυβέρνηση αυτή θα έχει καθήκον να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ενώ θα απαρτίζεται τόσο από πολιτικούς όσο και από προσωπικότητες εκτός πολιτικής!

Το πρόσωπο του Πρωθυπουργού δεν συμφωνήθηκε ακόμη σήμερα και θα ανακοινωθεί αύριο.

Στην κυβέρνηση αυτή ΔΕΝ θα συμμετέχει ο νυν πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που προφανώς ήταν και το σημείο που οδήγησε τον Α. Σαμαρά να υποκύψει στην συμφωνία!

Θεωρητικά, η συμφωνία αυτή , είναι δύσκολο να ανατραπεί, πρώτον διότι έχει την εγγύηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και δεύτερον γιατί σε λίγες ώρες, ανοίγουν τα Ασιατικά χρηματιστήρια και αναμένεται άνοδος και κερδοφορία!

Αν δεν τηρηθεί η συμφωνία αυτή, τότε με την πρώτη ένδειξη, θα επικρατήσει πανικός και χάος στις διεθνείς χρηματαγορές, με απρόβλεπτες συνέπειες!

Άρα λοιπόν, η συμφωνία για σχηματισμό νέας Κυβέρνησης ακόμη και αύριο, με Πρωθυπουργό τον κ. Λουκά Παπαδήμα που ήρθε σήμερα εσπευσμένα από τις ΗΠΑ, που βρισκόταν, ΠΡΕΠΕΙ να θεωρείται δεδομένη!

Πάντως, για το όνομα του κ. Παπαδήμα υπάρχουν ακόμη διαφωνίες, και δεν έχει "κλειδώσει" ακόμη.

Όλα θα παιχτούν στις αμέσως επόμενες ώρες!

Oλόκληρη η ανακοίνωση της Προεδρίας:

«Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση, με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές, μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων, που απορρέουν για την υλοποίηση των αποφάσεων και το χρονικό πλαίσιο, που απαιτείται, θα γίνει άμεσα συνάντηση των εκπροσώπων των δύο πλευρών. Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αύριο, θα υπάρξει νέα επικοινωνία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης. Αύριο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: