24.4.14

Πρόεδρος κερνά πρόεδρος πίνει…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Λίγο πολύ, όλοι γνωρίζουμε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η πλειοψηφία των πολιτών της χώρας μας. Καταπατούνται κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, μειώνονται μισθοί, συντάξεις και επιδόματα, απολύονται εργαζόμενοι.

Αυτό, όμως, που δεν γνωρίζουν όλοι, είναι ότι παρόλο τους χαλεπούς καιρούς τους οποίους διανύουμε, για κάποιους τα πράγματα λειτουργούν αντιστρόφως ανάλογα.

“Συγκεκριμένα, όπως ,μας καταγγελλει αναγνώστης, η πρόεδρος της αναπτυξιακής επιχείρησης μηχανογράφησης του Δήμου Αθηναίων και δημοτική σύμβουλος της παράταξης του κ. Καμίνη Κυριακή Μπιλιάνη, δυο μήνες πριν την λήξη της θητείας της, αποφάσισε και ενέκρινε για τον εαυτό της την αγορά ενός φορητού υπολογιστή μεγάλης αξίας, με σκοπό, φυσικά, μετά την αποχώρησή της να τον κρατήσει.
[Από όσα μάθαμε μάλιστα, είναι ο δεύτερος που παίρνει] Το συγκεκριμένο “ατυχές” συμβάν, είναι εξόφθαλμο για το πώς λειτουργούν κάποιοι που χαίρουν διευθυντικές ή προεδρικές θέσεις στο δημόσιο και γενικότερα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δίχως να λογαριάζουν τις επιπτώσεις της πράξης τους για τους πολιτικά προϊσταμένους τους, για τους απλούς εργαζόμενους και γενικότερα για το σύνολο της κοινωνίας. [Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί ένα "μικρό" αλλά αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της όλης κατάστασης]

Ας μας πει λοιπόν ο κ. Καμίνης, ο οποίος ευαγγελίζεται διαρκώς τη διαφάνεια και την οικονομική εξυγίανση του Δήμου Αθηναίων, αλλά και διεκδικεί για δεύτερη φορά τη ψήφο των Αθηναίων πολιτών, ποιος έδωσε το δικαίωμα στην εν λόγω “κυρία” και υπάλληλό του, να καταχράζεται χρήματα τα οποία δεν της ανήκουν και να πρoβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες που αποσκοπούν καθαρά προς όφελός της. Και εμ πάση περιπτώσει αν ο δήμαρχός δεν γνωρίζει για όλα αυτά, ας πάρει τουλάχιστον θέση και ας μας πει αν συμφωνεί με τέτοιου είδους πρακτικές, οι οποίες δυσφημούν τον ίδιο και την παράταξή του.

Ελπίζουμε μετά την λήξη της θητείας και την αποχώρηση της κ. Μπιλιάνης, οι φορητοί υπολογιστές να επιστραφούν εκεί που πρέπει, δηλαδή στην επιχείρηση μηχανογράφησης, καθώς αποτελούν περιουσία της ίδιας [της επιχείρησης] και κατ’ επέκταση του Ελληνικού δημοσίου.

Αναμένουμε η συγκεκριμένη αγορά να ανέβει και στην διαύγεια, όπως ορίζει και ο νόμος.”

Στη φωτογραφία η πρόεδρος…

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: