7.7.14

Πως βρέθηκε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, στο τιμόνι της ΝΔ

Όσοι είναι κοντά στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, γνώριζαν καλά τον Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον ρόλο του στα τεκταινόμενα του κόμματος. Τις συμμαχίες του και την πορεία του στο κόμμα. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι ήταν από τους βασικούς συνεργάτες και συντελεστές της πορείας του Αντώνη Σαμαρά τα τελευταία χρόνια….

a8e3aff93a8996699786a64a6c13a843
Ο κ. Παπαμιμίκος δεν έλειψε ούτε λεπτό στις δύσκολες μάχες που έδωσε ο αρχηγός της ΝΔ και προσέφερε τις γνώσεις του και τηνστρατηγική του σε θέματα επικοινωνίας και διαχείρισης του κομματικού μηχανισμού. Άλλωστε ανδρώθηκε μέσα στο κομματικό μηχανισμό της ΟΝΝΕΔ και κατάφερε να επικρατήσει στη νεολαία του κόμματος, με την στήριξη αρκετών ανθρώπων που εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά και την παρουσία του.
Όταν ο Σαμαράς τον πρότεινε για Γραμματέα της ΝΔ, κανείς δεν έφερε την παραμικρή αντίρρηση, γνωρίζοντας ότι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, δεν θα είναι απλά υποψήφιος, αλλά και σίγουρος νικητής αφού δεν θα υπήρχε αντίπαλος.
Ο Θανάσης Μπούρας για λογαριασμό της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ανακήρυξε ομόφωνα και χωρίς ψηφοφορία νέο γραμματέα του κόμματος τον κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο, όπως έχει δυνατότητα, με βάση την αλλαγή του καταστατικού στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος, στην περίπτωση μη ύπαρξης άλλου υποψηφίου.
Οι συμμαχίες
Οι φιλίες και οι συνεργασίες του μέσα στο κόμμα τα τελευταία χρόνια, του έχουν δώσει τη δυναμική που επιζητούσε, με συμμαχίες σε όλους τους χώρους που εκφράζονται στη ΝΔ.
Όταν εξελέγει πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, με το μεγάλο ποσοστό του 86%, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, αντλούσε την κύρια δύναμη των υποστηρικτών του από τη Θεσσαλονίκη και υποστηρίχθηκε από την κ. Μπακογιάννη και το Καραμανλικό περιβάλλον. Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι δεν έχασε ποτέ αυτούς τους υποστηρικτές, ωστόσο προστέθηκε και η αποδοχή του Αντώνη Σαμαρά στο πρόσωπό του.
Τον υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Ε. Στυλιανίδης, ο οποίος τον τοποθέτησε στο Δ.Σ. της ΕΥΑΘ και κατόπιν στο Δ.Σ. της ΤΡΑΜ Α.Ε. , όπου ακούστηκαν αρκετά κατά τη διάρκεια της θητείας του, σε πολλές περιπτώσει δε κατέληξαν και στα δικαστήρια.
Οι σωματοφύλακες
Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος είχε πάντα δίπλα του, τους περίφημους  «σωματοφύλακες», με τους οποίους εδώ και χρόνια τους. Τον Βασίλη Τοκάκη, στενό συνεργάτη  του Γιώργου Αλογοσκούφη.  Ο δεύτερος σωματοφύλακας του Ανδρέα Παπαμιμίκου, είναι ο Κώστας  Κατσαφάδος, βουλευτής Πειραιά σήμερα.
Οι περιβόητες ΜΚΟ
Ο κ. Παπαμιμίκος διατηρούσε προνομιακή σχέση με τον πρύτανη του πανεπιστημίου «Μακεδονία» Ηλία Κουσκουβέλη. Οι δύο άντρες, εκτός της σχέσης που ανέπτυξαν στο πανεπιστήμιο και την εκλογή του δεύτερου με τις ψήφους του πρώτου στη θέση του πρυτάνεως, συνδέονται και  από την κοινή τους θητεία στο Δ.Σ. της ΜΚΟ «Δίκτυο πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ»
Από την περίοδο της ενασχόλησής του με τις ΜΚΟ. Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ήλεγχε 5 ΜΚΟ, οι οποίες χρηματοδοτούνταν από κρατικά κονδύλια κατά την περίοδο διακυβέρνησης της Ν.Δ.:
1. ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2. ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
3. BALKAN A.I.D.
4. Πρωτοβουλία για την ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
5. Δίκτυο πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.
Η ΜΚΟ  αυτή  χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών  μετουλάχιστον 5 εκατομμύρια Ευρώ κατά την περίοδο 2005-2007 , περίοδο όπου αρμόδιος υφυπουργός ήταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδηςκαι Υπουργός για ένα μεγάλο διάστημα η Ντόρα Μπακογιάννη.
Το πλούσιο βιογραφικό του
Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος γεννήθηκε στη Λάρισα στις 14 Νοεμβρίου 1979. Το 1998 πέτυχε την εισαγωγή του, μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έπειτα απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές. Έχει παρακολουθήσει κύκλο σπουδών στον τομέα της επικοινωνίας και των ανθρωπίνων πόρων του Πανεπιστημίου Lille III της Γαλλίας, ενώ στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές του και στη Νομική Επιστήμη.
Αυτό το διάστημα εργάζεται ως ασκούμενος δικηγόρος, ενώ η επαγγελματική του δραστηριότητα ξεκινά το 2003, όταν και ξεκίνησε να εργάζεται στον τομέα της επικοινωνίας και του management.
Στο παρελθόν διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και το 2010 έγινε ο πρώτος εκλεγμένος από τη βάση πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.
Κατά τη θητεία του στη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, ταυτίστηκε με τη νέα Πρόταση Παιδείας για τα Πανεπιστήμια, τη διατύπωση 14 προτάσεων για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, την πραγματοποίηση για πρώτη φορά δράσεων αλληλεγγύης αλλά και τις 40 προτάσεις για την επιχειρηματικότητα μέσω της δράσης «επιχειρώ».

ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ; Ε! ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ...ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ !!

 
See more

Δεν υπάρχουν σχόλια: