2.10.14

Αθώος, ομόφωνα ο Κοσκωτάς για την απόπειρα δολοφονίας του Γ.Σιδέρη

koskotas
Αθώος κρίθηκε από το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο ο Γιώργος Κοσκωτάς, ο οποίος δικάστηκε ως ηθικός αυτουργός σε απόπειρα δολοφονίας του παλαίμαχου επιθετικού ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Γιώργου Σιδέρη.
Να σημειωθεί ότι και οι δύο ήταν  απόντες από τη δικαστική διαδικασία.
Συγκεκριμένα,  η κατηγορία για τον  Γιώργο Κοσκωτά αφορούσε πυροβολισμούς που είχε δεχθεί ο ποδοσφαιριστής στις 15 Νοεμβρίου 2007 ενώ στάθμευε το αυτοκίνητο του σε υπόγειο γκαράζ στο Παλαιό Φάληρο, από τρεις αγνώστους, που είχαν καλυμμένα πρόσωπα.
Στην υπόθεση ήταν κατηγορούμενος και ο Χρήστος Γρίβας, ο οποίος επίσης κρίθηκε αθώος.
Όπως αναφέρεται στο   παραπεμπτικό βούλευμα, ένας από τους άγνωστους δράστες είχε πυροβολήσει δύο φορές τον κ. Σιδέρη έξω από το κλειστό παράθυρο της πόρτας του οδηγού, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στον αριστερό βραχίονα και την ωμοπλάτη,φωνάζοντας: «Γιατί ρε π…, δεν έδωσες τα λεφτά στον πρόεδρο Κοσκωτά;».
Ο κ. Σιδέρης είχε καταθέσει στο δικαστήριο  ότι δεχόταν πιέσεις για 14 μεζονέτες που ανήκαν στην Τράπεζα Κρήτης και αφού είχαν κατασχεθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, το 2006 με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, κατακυρώθηκαν στην ιδιοκτησία κατασκευαστικής εταιρείας στην οποία ήταν μέτοχος.
Στην κατάθεσή της η   σύζυγος του ποδοσφαιριστή, η οποία δήλωσε ότι τόσο αυτή όσο και ο σύζυγος της συνδέουν την επίθεση σε βάρος του κ. Σιδέρη με την υπόθεση των μεζονετών, αλλά εξέφρασε αμφιβολίες αν πράγματι οι δράστες σχετίζονταν με τον Κοσκωτά.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: