9.2.16

ΚΥΡΙΟΙ "ΠΑΤΩΣΑΜΕ"

Νέα ιστορικά χαμηλά χτυπούν οι μετοχές των τραπεζών στο Ελληνικό χρηματιστήριο, που βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο 26 ετών.
Οι επενδυτές φοβούνται ότι η κατάσταση είναι όπως του 2012, όταν υπήρχε το σενάριο για Grexit , με την διαφορά ότι τώρα οι συζητήσεις κινούνται στο θέμα των εκλογών, εν μέσω διεθνούς χρηματιστηριακής κρίσης.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1990 έκλεισε ο Γενικός Δείκτης, με βουτιά 8%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε απώλειες 26%.

Αιτία της πτώσης είναι η επιστροφή των δανειστών στην Γερμανία, χωρίς συμφωνία και η διευκρίνιση ότι δεν θα επιστρέψουν πίσω στην Αθήνα για τη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων εάν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες και αποδεκτές προτάσεις.

Αστάθεια και αβεβαιότητα γεννά λοιπόν το γεγονός, ότι οι διαπραγματεύσεις μπορεί να πάρουν μήνες.
Η δήλωση του υπουργού οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ότι «καήκαμε αν η αξιολόγηση πάει να ολοκληρωθεί Μάιο-Ιούνιο», δεν βοηθάει τις αγορές, αντιθέτως προκαλεί φόβο.
Τους τελευταίους 12 μήνες οι μετοχές έχουν υποχωρήσει 40%, με 12 δισ. ευρώ να εξαφανίζονται, μόλις μέσα σε πέντε εβδομάδες.

Η χρηματιστηριακή αξία έχει καταρρεύσει κατά 12 δισ. ευρώ από τον Νοέμβριο και ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε περίπου 60% από την αρχή του 2016.
Κατά 65% υποχώρησε ο τραπεζικός δείκτης από την ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίου των τραπεζών.

Τα hedge funds που είχαν συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα εγκαταλείψουν τον ελληνικό χρηματιστήριο αν καθυστερήσει η αξιολόγηση, οπότε δεν υπάρχει περιθώριο αισιοδοξίας.

ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ 'ΧΟΥΜΕ συνοδοιπόροι - σύντροφοι Αριστεροί...
ΟΛΕ μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: