2.11.16

ΣΠΕΙΡΑ ΡΟΜΑ ΜΕ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΕΛ.ΑΣ

Στοιχεία για εμπλοκή σημαντικού αριθμού αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και απλών αστυνομικών στο μεγάλο κύκλωμα, κυρίως από Ρομά, που διέπραξε την τελευταία πενταετία εκατοντάδες κλοπές και διαρρήξεις, φέρεται να ανακύπτουν από τον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης.

Πρόκειται για την υπόθεση δράσης σπείρας τουλάχιστον 40-50 διαρρηκτών, με δέκα ηγετικά μέλη που υπολογίζεται ότι συμμετείχαν σε ποσοστό 50-60% των διαρρήξεων σε κατοικίες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στην Αττική αλλά και σε άλλη περιοχή της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να βοηθούσαν τα ηγετικά μέλη του κυκλώματος σε διάφορες φάσεις των παράνομων ενεργειών τους, με ειδοποιήσεις για αστυνομικές έρευνες κ.λπ. Πρόκειται για αστυνομικούς που υπηρετούν κυρίως σε περιφερειακές υπηρεσίες.

Ωστόσο οι εμπλεκόμενοι ένστολοι δεν θα συμπεριληφθούν στον πρώτο κύκλο συλλήψεων αλλά θα υπάρξει νεότερη έρευνα για τη δράση τους, πιθανόν και με συμμετοχή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Η μεγάλη έρευνα της Ασφάλειας Αττικής βασίστηκε σε στοιχεία που συνέλεξε αρχικώς το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου που ασχολήθηκε με μεμονωμένα περιστατικά εισβολών σε σπίτια και ακολούθως επεκτάθηκε με παρακολουθήσεις τηλεφώνων, με συσχετισμό υποθέσεων κ.λπ.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε πολυτελείς κατοικίες ηγετικών μελών του κυκλώματος στο Ζεφύρι, στα Άνω Λιόσια και σε άλλες περιοχές της δυτικής Αττικής βρέθηκαν χαρτονομίσματα, χρυσαφικά, λίρες κ.λπ., ακόμη και μέσα σε απορροφητήρες αλλά και κάτω από πλακάκια, εντοιχισμένα κ.ο.κ.

Τα ηγετικά μέλη του κυκλώματος -πολλά από αυτά είχαν απασχολήσει παλιότερα τις Αρχές για άλλες εγκληματικές υποθέσεις- φέρεται να διέθεταν πολυτελή αυτοκίνητα. Από την έρευνα στην οποία συμμετέχουν περίπου 800 αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι η ίδια, πολυσύνθετη σπείρα σχετίζεται με τις εισβολές σε σπίτια επιχειρηματιών, καλλιτεχνών, πρώην υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: