Σε δύσκολη οικονομική κατάσταση έχει περιέλθει ο γνωστός μουσικός παραγωγός και παρουσιαστής, Γιώργος Πολυχρονίου.
Η οικονομική κρίση φαίνεται πως «χτύπησε» και τον G Polly ο οποίος αδυνατώντας να αποπληρώσει δάνειο που έχει λάβει από συγκεκριμένο πιστωτικό Ίδρυμα, ζήτησε να υπαχθεί στον Νόμο Κατσέλη.
Ωστόσο το Ειρηνοδικείο Αθηνών δεν έκανε δεκτό το αίτημά του για χορήγηση προσωρινής διαταγής καθώς με απόφαση που εξέδωσε στις 16 Ιανουρίου 2017 έκρινε ότι δεν συντρέχουν όλοι οι λόγοι που επικαλέστηκε.
Πλέον η τύχη για το αίτημα υπαγωγής του Γ. Πολυχρονίου σε «καθεστώς προστασίας» αναμένεται να κριθεί στην κύρια συζήτηση της υπόθεσης.
Η υπόθεση που αποκαλύπτει σήμερα το ereportaz αποδεικνύει ότι η κρίση αλλά και τα οικονομικά προβλήματα δεν κάνουν διακρίσεις. Στην αίτησή που κατέθεσε στις 15 Ιουλίου 2016 στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου ο λαοφιλής παρουσιαστής αναφέρεται εκτενώς στους λόγους για τους οποίους αδυνατεί να αποπληρώσει το δάνειο που είχε λάβει μερικά χρόνια νωρίτερα από την Τράπεζα. Σε αυτούς επικαλείται τα μειωμένα έσοδα του τα τελευταία χρόνια λόγω έλλειψης δουλειάς που, όπως λέει, τον καθιστούν ουσιαστικά “οικονομικά ανίσχυρο” απέναντι στις απαιτήσεις του πιστωτικού Ιδρύματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τροχός της… ζωής του Γιώργου Πολυχρονίου τον καθιστά σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους συλλέκτες δίσκων και cd καθώς στην κατοχή του έχει περί οτι 80.000 βινύλια και 40.000 cd!
Υπερχρεωμένοι οι μισοί Έλληνες
Την ίδια στιγμή ανάσα σε εκατομμύρια δανειοληπτών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους αναμένεται να δώσουν τα “120 ΚΕΠ” που θα λειτουργήσουν σε ολόκληρη την χώρα μέχρι τον Ιούλιο του 2017. Πρόκειται για τα Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ) που θα ιδρυθούν σε 50 πόλεις, 25 νησιά και 45 μεγάλους δήμους της χώρας. Τα ΓΕΥΔ θα εξυπηρετούν άμεσα τον πολίτη με την παροχή ενημέρωσης για ρυθμίσεις δανείων που προβλέπονται από τον Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών, για τις διαδικασίες υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη, για θέματα που αφορούν τους πλειστηριασμούς κατοικιών αλλά και για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών.
Παράλληλα θα συντάσσουν και τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς προκειμένου να ρυθμίζονται οι δόσεις των δανείων. Αυτή την στιγμή περισσότερα από 1 εκ. Νοικοκυριά αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια και περίπου 500.000 επιχειρήσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου