14.4.17

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΝΙΔΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ - ΠΡΟΑΓΩΓΟΣ

“Όποιος σκορπίζει γνώση κερδίζει χαρά!” ήταν το μότο του συνταξιούχου καθηγητή Φυσικής – Χημείας  Αν. Τζ. που συνελήφθη τελικά χθες από άντρες της Ασφάλειας στην οικία του στο Μενίδι Αττικής.
Ο 68χρονος καθηγητής δίδασκε μέχρι την συνταξιοδότησή του σε Γενικό Λύκειο του Γαλατσίου, ενώ είχε περάσει και από το Πολυκλαδικό Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, από Γυμνάσιο στα Πευκάκια, αλλά και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο Αν. Τζ. είναι παντρεμένος.
Γνώστης του διαδικτύου και… προφητικός
Ο συνταξιούχος καθηγητής, κατά τα τελευταία χρόνια, παράτυπα παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα σε ανήλικες μαθήτριες που έδιναν Πανελλαδικές εξετάσεις, στην οικία του στο Μενίδι. Την ώρα του μαθήματος προσφερόταν να κεράσει καφέ, χυμό ή νερό, ενώ μέσα στο ρόφημα έριχνε διουρητικό διαλυόμενο χάπι. Ο καθηγητής είχε κρυμμένες κάμερες στην τουαλέτα του σπιτιού του, όπου κατέγραφε τις ανήλικες μαθήτριες την ώρα που λόγω του χαπιού πήγαιναν εκεί. Κρυφές κάμερες είχε και στο γραφείο, κάτω από το σημείο που καθόντουσαν οι μαθήτριες, καταγράφοντας απόκρυφα σημεία.
Μαθήτρια κατά τη διάρκεια ιδιαίτερου μαθήματος, αντιλήφθηκε τη κάμερα που είχε κρύψει στην τουαλέτα της οικίας του και το εκμυστηρεύθηκε στους γονείς της. Οι γονείς της με την σειρά τους το κατήγγειλαν στην Αστυνομία. Οι άντρες της Ασφάλειας που πήγαν στην οικία του βρήκαν και κατάσχεσαν εντός αυτής 9 σκληρούς δίσκους, 7 usb στικάκια και 8 κάρτες micro sd ψηφιακής μνήμης. Σε κάδο σκουπιδιών κοντά στην οικία του βρήκαν και κατάσχεσαν 4 μικροκάμερες, φαρμακευτικά διουρητικά δισκία Lasix και κουτιά απόκρυψης των καμερών.

Ο συνταξιούχος καθηγητής είναι όμως εκτός από φυσικοχημικός και πολύ καλός γνώστης της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Από το 2010, διατηρεί δικό του μπλογκ όπου έδιδε κάποια λήμματα, με τελευταία ανάρτησή του τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ και στο facebook διατηρεί προφίλ όπου πέρυσι ως Πρωταπριλιάτικο αστείο έγραψε: “Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν”, βάζοντας την φωτογραφία του στο μέσο και δεξιά αριστέρα, τις φωτογραφίες δυο άλλων συναδέλφων του. Ακριβώς από κάτω έγραφε: “Εντοπίστηκαν και δεν έχουν συλληφθεί ακόμα”, χρησιμοποιώντας τα ονόματα άλλων τριών συναδέλφων του, εκ των οποίων η μια είναι γυναίκα.
Προβληματισμό δημιουργεί στις Αρχές, αν την δράση του καθηγητή γνώριζαν και οι υπόλοιποι στην συγκεκριμένη φωτογραφία και κατά πόσο εμπλέκονται στην αποτρόπαια πράξη που διέπραττε κατ’ εξακολούθηση τα τελευταία 5 χρόνια. Φως στις έρευνες, θα δώσουν τα Αρμόδια τμήματα της ΕΛ.ΑΣ. που μελετούν με μεγάλη προσοχή τα ηλεκτρονικά ίχνη που έχουν καταγράψει οι σκληροί δίσκοι που κατασχέθηκαν. Η υπόθεση μπορεί να πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Ανάστατοι οι γονείς στο Μενίδι
Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση σε γονείς της ευρύτερης περιοχής του Μενιδίου η δράση του καθηγητή, ενώ σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, ήδη άλλες δυο μαθήτριες που παρακολουθούσαν μαθήματα μαζί του, κατέθεσαν στις αρμόδιες Αρχές. Σήμερα ο καθηγητής πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: