19.5.17

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ


Καταρχάς μία προειδοποίηση: Όσοι έχουν υψηλή πίεση μη διαβάσουν το τέταρτο Μνημόνιο που έφερε στη Βουλή η περήφανη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.!

Το πολυνομοσχέδιο αποτελεί την επιτομή της λιτότητας και της επιτροπείας που υποτίθεται θα τερμάτιζε ο κ. Τσίπρας.

Οι περικοπές που προβλέπει το νέο Μνημόνιο σε μισθούς και συντάξεις ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και μάλιστα θα τις υποστούν πολίτες που κατά την περίοδο της κρίσης έχουν ήδη δει τα εισοδήματά τους να μειώνονται 40% με 50%.

Οι συνταξιούχοι θα χάσουν από το 2019 δύο έως τέσσερις συντάξεις. Αντί να πάρουν τη 13η σύνταξη, θα χάσουν σίγουρα τη 12η και την 11η ενώ για πολλούς οι περικοπές θα φτάσουν μέχρι και την 9η!
Οι μισθωτοί θα δουν τα εισοδήματά τους από το 2020, ή και από το 2019 εάν το αποφασίσει το ΔΝΤ, να μειώνονται κατά 650 ευρώ. Η περικοπή αφορά και τους χαμηλόμισθους των 500 και 600 ευρώ λόγω της μεγάλης μείωσης του αφορολόγητου ορίου. Τα αντίμετρα θα εφαρμόζονται μόνο εάν οι δανειστές εκτιμήσουν ότι η οικονομία θα παράγει θηριώδη πλεονάσματα της τάξης του 4,5%. Το ΔΝΤ όχι μόνο δεν φεύγει αλλά θα είναι ο βασικός φορέας που θα προχωρεί σε εκτιμήσεις για την οικονομία και θα έχει τον τελικό λόγο σε αντίμετρα.

Η επιτροπεία όχι μόνο δεν σταματά, όπως υποσχόταν ο κ. Τσίπρας, αλλά αντιθέτως οι ξένοι υποχρεώνουν τη χώρα σε σκληρή και πολυετή λιτότητα χωρίς να δεσμεύονται για πρόσθετη χρηματοδότηση.


Ο πρωθυπουργός, που υποτίθεται θα μείωνε τα πλεονάσματα, δέχεται το 3,5% για τα επόμενα 5 χρόνια διαλύοντας τον παραγωγικό ιστό.

Ο πρωθυπουργός, που υποτίθεται δεν θα δεχόταν ούτε ένα ευρώ λιτότητας, υπέγραψε μειώσεις δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ για τα αντίμετρα θα αποφασίσει ο κ. Τόμσεν.

Ο πρωθυπουργός, που δεν θα δεχόταν συμφωνία χωρίς ρύθμιση του χρέους, έφερε στη Βουλή το Μνημόνιο-λαιμητόμο ενώ το χρέος παραμένει σε εκκρεμότητα.

Είναι σαφές ότι το νομοσχέδιο αποτελεί το πολιτικό τέλος του κ. Τσίπρα. Κανείς δεν μπορεί να το υποστηρίξει, εκτός των βολεμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ.

Ο πρωθυπουργός πίστεψε ότι υπογράφοντας το Μνημόνιο θα παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία, όμως με τα μέτρα που δέχθηκε η πολιτική του κλεψύδρα τελειώνει γρηγορότερα. Δυστυχώς όμως το «πείραμα» Τσίπρα θα το πληρώσει η ελληνική κοινωνία για πολλά ακόμη χρόνια ενώ το κόστος θα αυξάνεται όσο παραμένουν στην καρέκλα τους. Γιατί, εάν δεν βγούμε στις αγορές, στα μέσα του 2018 έρχεται και το πέμπτο Μνημόνιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: