15.10.17

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ "ΞΕΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ" ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ !!!!

Μία ενδιαφέρουσα είδηση, επιτέλους που αφορά γονείς και κηδεμόνες στην Ελλάδα. 
Άμεση ήταν η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, όταν αντιλήφθηκε ότι ξεφεύγει από τα χέρια της Δικαιοσύνης ο άνθρωπος, που απειλούσε και αποπλάνησε 12χρονο αγοράκι, το οποίο βίαζε επί έξι ολόκληρα χρόνια.
Είναι γνωστή η ευαισθησία της κυρίας Δημητρίου για τα ανήλικα παιδιά, ενώ γνωστό είναι και το πέπλο προστασίας, με το οποίο περιβάλλει εδώ και δεκαετίες την τρυφερή αυτή ηλικία, αλλά και την ηλικία της εφηβείας.

Έτσι, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μόλις πληροφορήθηκε ότι σε επαρχιακή πόλη εκδόθηκε βούλευμα, το οποίο αποφάνθηκε να μην γίνει κατηγορία εις βάρος ενήλικα για τις κατ’ εξακολούθηση πράξεις του βιασμού και της αποπλάνησης ανηλίκου, ζήτησε την αναίρεση του εν λόγω βουλεύματος.
Πράγματι, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι το επίμαχο βούλευμα δεν έχει την απαιτούμενη ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα. Επίσης, έχει πλημμέλειες, ασάφειες και αντιφάσεις, καθώς δεν έλαβε υπόψη του ουσιαστικές καταθέσεις -και ειδικά του ανήλικου.
Κατόπιν αυτών, οι αρεοπαγίτες αναίρεσαν το βούλευμα και ανέπεμψαν την υπόθεση στο ίδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο όμως θα συγκροτηθεί από άλλους δικαστές και όχι από εκείνους που δίκασαν την πρώτη φορά.


Όπως αναφέρουν οι αρεοπαγίτες, ο ατίθασος, στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών, σύχναζε σε καφετέριες και μπαράκια, ενώ είχε καλλιτεχνικές ανησυχίες, με κλίση στη μουσική. Για το λόγο αυτό μάλιστα είχε έρθει σε σύγκρουση με τους γονείς του, καθώς αδιαφορούσε για το σχολείο του.
Εκεί, στις καφετέριες, ο ανήλικος γνώρισε τον κατά 20 χρόνια μεγαλύτερό του κατηγορούμενο, ο οποίος είχε δύο ανάλογα καταστήματα στην πόλη που διέμενε. Μάλιστα, ο 12χρονος για κάποιο διάστημα εργάστηκε σε αυτά. Ο επίμαχος ενήλικας προσέγγισε τον ανήλικο με το πρόσχημα της μουσικής και ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις.
Όπως υποστηρίζει ο ανήλικος, για πρώτη φορά το 2001 απέκρουσε πρόταση του 32χρονου να προβούν σε ερωτικές περιπτύξεις. Παρ’ όλα αυτά από τότε εκείνος συνέχισε φορτικά να εκδηλώνει έντονο ερωτικό ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα συνέχιζαν να κάνουν παρέα, παρά τις ερωτικές προτάσεις του.
Δυο χρόνια μετά, το καλοκαίρι του 2003, ο κατηγορούμενος, με το δόλωμα της εγγραφής CD μουσικής, τον παρέσυρε στο σπίτι της αδελφής του. Εκεί, αφού ο ανήλικος ήπιε μπύρες, του ζήτησε να γδυθεί, απειλώντας ότι θα έκανε κακό στη μητέρα του και την αδελφή του, αν δεν τον υπάκουε. Η ακατανόμαστη αυτή συμπεριφορά σε βάρος του ανήλικου διήρκεσε ανελλιπώς από τα 12 έως τα 18 χρόνια του.
Ανατριχιαστική είναι η τραγική εμπειρία του ανήλικου, όπως εκείνος την περιγράφει στην κατάθεσή του: «Εγώ, φοβούμενος και μην μπορώντας να ζητήσω βοήθεια από κανέναν, καθώς δεν υπήρχε κανείς σπίτι, τον υπάκουσα και στη συνέχεια με βίασε».
Όμως, το κακό δεν σταμάτησε εκεί. Στην ίδια κατάθεσή του ο 12χρονος αναφέρει ότι μέσα στο κατάστημα του κατηγορουμένου, όπου εργαζόταν για κάποιο διάστημα, τον βίαζε με την άσκηση ψυχολογικής βίας (απειλώντας ότι «θα κάνει κακό στον ίδιο και την οικογένειά του»).
Συμμαθητής του, σε κατάθεση το περασμένο έτος, αναφέρει ότι, όταν ήταν στην Γ’ Γυμνασίου κάποια στιγμή τον είδε στενοχωρημένο και μετά από πιέσεις του εκμυστηρεύθηκε ότι τον είχε βιάσει ο κατηγορούμενος.
Η όλη συμπεριφορά του ανήλικου στην οικογένειά του ήταν περίεργη. Αυτό οδήγησε την μητέρα στο να προσπαθήσει να μάθει από το παιδί της τι συμβαίνει. Στην αρχή απέφευγε να δώσει κάποια εξήγηση, λέγοντας ότι ντρέπεται, ότι δεν θέλει να το μάθει ο μπαμπάς του. Τελικά, μετά από μεγάλη επιμονή της μητέρας του, της εκμυστηρεύτηκε ότι δεχόταν σεξουαλική κακοποίηση από τον 32χρονο και τον απειλούσε ότι θα κάνει τα ίδια στην μητέρα και την αδελφή του. Προσέθεσε μάλιστα η μητέρα του: «Ο φόβος που του δημιούργησε αλλοίωσε όλη την προσωπικότητά του».
Οι συνέπειες από τα όσα υπέστη ψυχολογικά και σωματικά από τα 12 έως τα 18 χρόνια εμφανίστηκαν αμέσως μετά την ενηλικίωσή του. Η διαταραγμένη ψυχική του ισορροπία είχε ως αποτέλεσμα ανυπέρβλητες δυσκολίες προσαρμογής κατά την στρατιωτική του θητεία, όπου τελικά εξέτισε θητεία αόπλου.
Οι συνέπειες της κακοποίησης και τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εκεί. Κρατήθηκε προσωρινά (προφυλάκιση) στις φυλακές Κορυδαλλού για απόπειρα βιασμού και ληστεία σε βάρος γυναίκας. Τότε, από το ψυχιατρείο κρατουμένων των φυλακών, διαγνώστηκε διπολική διαταραχή προσωπικότητας και ξεκίνησε φαρμακευτική αγωγή, ενώ στην συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δι’ απαγχονισμού. Τελικά, στη συνέχεια νοσηλεύτηκε σε ιδιωτική κλινική…

Δεν υπάρχουν σχόλια: