15.1.18

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑΚΗ ΛΟΥΚΑΝΙΔΗ (συγχωρεμένος πλέον) ΚΑΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ, Ο ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)


Δεν ήταν και τόσο άγιος ο Τάκης, άντε το πολύ…..όσιος.

Επειδή διαβάζουμε το λιβάνισμα Φορτωμένος με δάφνες και πίκρες… για τον κατά τα άλλα μεγάλο μπαλαδόρο Τάκη πρέπει να συμπληρώσουμε τα εξής…..
Ο άσος των ελληνικών γηπέδων, ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών στη χώρα μας, ήταν όντως ο Τάκης Λουκανίδης. Το 1962, όταν μεσουρανούσε στο γήπεδο, γνώρισε μια 25χρονη κοπέλα ονόματι Γιούλα. Η σχέση τους πήρε απρόσμενη τροπή όταν η μητέρα της κοπέλας, η ...
τότε ηθοποιός Καλή Καλό, έκανε καταγγελία στον εισαγγελέα ότι ο ποδοσφαιριστής βίασε την κόρη της. Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για περιοριστικά μέτρα σε βάρος του και έμεινε προφυλακισμένος 20 μέρες στις φυλακές Αβέρωφ. Μάλιστα έχασε τότε το ταξίδι με την ομάδα του στην Αμερική. Τελικά η μήνυση αποσύρθηκε και η υπόθεση έληξε.
Όμως μία έκπληξη περίμενε τον Τάκη Λουκανίδη κρεμασμένη… σε περίπτερο. Η εφημερίδα «Ακρόπολις» βγήκε με πρωτοσέλιδο που έγραφε: «Ο Τάκης Λουκανίδης βίασε και αποπλάνησε ανήλικη». Επρόκειτο για τη Γιόλα, μια 15χρονη που είχε προσεγγίσει τον Λουκανίδη για αυτόγραφο. Η ιατροδικαστική εξέταση απέδειξε ότι η κοπέλα ήταν παρθένα αλλά το θέμα της αποπλάνησης δεν ήρθη. Η ποινή για μια τέτοια πράξη ισοδυναμούσε με τρία χρόνια φυλάκιση. Τελικά ο Λουκανίδης την παντρεύτηκε, αλλά σύντομα χώρισαν.
Το δραματικό αποτέλεσμα όμως της πράξης του πηδηχτρούλη Τάκη ήταν πως όταν η μαμά Καλή Καλό έπαιζε ένα βράδυ θέατρο σε καλοκαιρινό σινεμά στον Άγιο Ιερόθεο στο Περιστέρι ένας φανατικός παναθηναϊκάκιας ο αξέχαστος ΠΑΠΑΜΩΡΟΣ θέλοντας να την τιμωρήσει για αυτό που έκανε στο είδωλο του τον Τάκη , σκαρφάλωσε στην μάντρα του κινηματογράφου και της έριξε γιαούρτι. Αποτέλεσμα; Συνελήφθει…Κούρεμα γουλί και διαπόμπευση-βόλτα στην γειτονιά, λόγω του περιβόητου νόμου 4000. Ε..ρε τι θυμάμαι .
Αυτά για την τότε ιστορία.
Αλλά πρωταγωνιστής για μία ακόμα φορά ήταν το 1964 ο Τάκης. Ο παίκτης του ΠΑΟ, όταν βρέθηκε με την παρέα του, 15 άτομα, σε ένα ταβερνάκι της Πεύκης, περασμένα μεσάνυχτα. Έβαλαν τραγούδια στο τζουκ μποξ αλλά ο ιδιοκτήτης τούς είπε ότι απαγορεύεται μετά τις 12 το τραγούδι.
Κάποιος χωροφύλακας που βρισκόταν στο μαγαζί τούς ζήτησε τα ονόματα για να καταθέσει μήνυση για διατάραξη κοινής ησυχίας. Δεν άργησε να γίνει μεγάλη φασαρία. Ο χωροφύλακας πιάστηκε στα χέρια με τον Λουκανίδη, έφτασε η Αστυνομία και ο Λουκανίδης οδηγήθηκε στο Τμήμα. Κατηγορήθηκε για αντίσταση κατά της αρχής και για τεντιμποϊσμό με τον Νόμο 4000, ενώ παρεπέμφθη σε δίκη. Του επεβλήθη ποινή οκτώ μηνών. Εξέτισε τελικά ένα μήνα στη φυλακή της Καλλιθέας, αλλά η υπόθεσή του επανεξετάστηκε. Το περιστατικό κρίθηκε ότι δεν εμπίπτει στον Νόμο 4000, και γλύτωσε το κούρεμα. Το υπόλοιπο της ποινής του το εξαγόρασε και επέστρεψε στα γήπεδα.
Στην φώτο η για ολίγο πεθερά του Καλή Καλό .

ΠΗΓΗ: ixnos.blogspot.gr (από http://www.makeleio.gr)/

Δεν υπάρχουν σχόλια: